L’aprenentatge servei és una nova generació de propostes educatives que poden oferir les entitats socials, una proposta que parteix d’una idea bàsica: el treball dels nois i noies en benefici de la comunitat és un dinamisme essencial per a la seva formació personal i ciutadana.

Des del Curs 2011-12 el Centre de Serveis Vallirana 61 ha promogut diferents projectes adreçats a joves, infants i persones grans amb la finalitat, no tant sols, d’assolir millor els objectius propis de centre, sinó de difondre amb eficàcia la visió i valors que Fundació IPSS defensa. Els projectes contribueixen a que els joves i infants participants adquireixin les competències necessàries establertes pel seu currículum formatiu.

Centre de Serveis Vallirana 61. Promotor de l’aprenentatge servei.

Sota aquest marc metodològic el passat curs es va dur a terme el projecte Cosint records i afavorint la solidaritat entre generacions, desenvolupat en col·laboració amb l’Escola de Cicles Formatius ARCO de Barcelona. Aquest projecteva ser seleccionat dins dels 6 finalistes a nivell estatal del concurs generations@schoolemmarcat dins de l’any europeu de l’envelliment actiu i la solidaritat intergeneracional.

Envelliment-actiu