RSC

Responsabilitat Social Corporativa

Las empreses tenen molt a dir en el desenvolupament d’una societat més justa i sostenible

L’impacte que tenen les empreses a la seva comunitat pot ser enorme si adopten els compromisos ètics i de sostenibilitat que els hi demana la societat. És per això que la RSC s’ha convertit una necessitat estratègica indispensable per les empreses ja que totes les parts interessades demanen que es dugui a terme.

A més, una bona política de responsabilitat social no només contribueix a la millora de l’entorn i de la qualitat de vida dels col·lectius més vulnerables, sinó que també fomenta una gran quantitat de beneficis interns per a les empreses que van des de la fidelització del talent fins a una major satisfacció del client.

Què fem?

Hi ha moltes maneres de col·laborar amb la Fundació IPSS ja que disposem de diversos projectes als quals les empreses es poden sumar per millorar la qualitat de vida de col·lectius vulnerables. A més també ens podem adaptar a les polítiques de retorn social que tingui cada empresa, oferint plans a mida i un acompanyament proper per part de la fundació per obtenir el major retorn social possible.

Experiències

Tots els anys fem col·laboracions amb empreses compromeses amb la sostenibilitat i la societat que les envolta.

Com a exemple podem citar els casos següents:

És una empresa que ofereix solucions tecnològiques per a la indústria eòlica i per tant té per raó de ser, la recerca d’un món més sostenible. No obstant, aquesta no és la seva única tasca ja que la seva col·laboració amb nosaltres va tenir un gran impacte social.

L’any 2020 Fundació IPSS va atendre a 352 unitats familiars (352 dones i els seus fills i filles) des dels diferents serveis i programes adreçats a dones. L’aportació rebuda per Vortex es va destinar a cobrir part del treball que es realitza per a oferir suport a dones i els seus fills i filles en situació de violència i/o en risc d’exclusió social acollides en habitatges socials compartits.

La Caixa també es una entitat compromesa que destina una gran quantitat de fons a la seva Obra Social i que porta col·laborant activament amb Fundació IPSS des de fa anys. Mitjançant un donatiu anual ens permet oferir una millor atenció social a les dones i els seus fills i filles que han patit violència masclista.

En aquests darrers anys els fons rebuts a través de la Fundació La Caixa han estat destinats a donar orientació i suport en l’àmbit de la formació i reinserció sociolaboral de les dones, creant itineraris, facilitant el contacte amb empreses i realitzant un seguiment continu de les insercions efectuades.

És una associació d’esportistes de Santa Coloma de Gramenet molt compromesos amb el seu entorn que van realitzar al mes de Maig de 2021 una “Marxa per la dona” amb l’objectiu de donar visibilitat a una causa que necessita el suport de tota la societat: la lluita contra el  maltractament i la violència de gènere.

Els fons recaptats per Running Vigía van ser destinats a la compra d’ordinadors portàtils perquè les dones i els seus fills que han patit maltractaments puguin fer-ne us als habitatges d’acollida on conviuen.

Pepe Jeans es un altre exemple d’empresa que ha col·laborat de forma desinteressada amb Fundació IPSS durant anys fent donatius de roba que s’han anat distribuint entre els usuaris amb majors necessitats que conviuen als diferents centres gestionats per l’entitat.

Aquests tipus de donacions per els col·lectius més vulnerables son també de gran ajuda i permeten millorar la qualitat de vida d’aquestes persones, millorant la seva autoestima i afavoreixen un tracte més digne i respectuós.

Com col·laborar?

Per col·laborar amb nosaltres pots posar-te en contacte a través del nostre correu electrònic: ipss@ipss-online.org

O trucar-nos al 93 202 16 16

També pots emplenar el següent formulari perquè ens posem nosaltres en contacte amb tu: