Centre de Serveis Vallirana 61. Promotor de l’aprenentatge servei.

L’aprenentatge servei és una nova generació de propostes educatives que poden oferir les entitats socials, una proposta que parteix d’una idea bàsica: el treball dels nois i noies en benefici de la comunitat és un dinamisme essencial per a la seva formació personal i ciutadana.

Des del Curs 2011-12 el Centre de Serveis Vallirana 61 ha promogut diferents projectes adreçats a joves, infants i persones grans amb la finalitat, no tant sols, d’assolir millor els objectius propis de centre, sinó de difondre amb eficàcia la visió i valors que Fundació IPSS defensa. Els projectes contribueixen a que els joves i infants participants adquireixin les competències necessàries establertes pel seu currículum formatiu.

Sota aquest marc metodològic el passat curs es va dur a terme el projecte Cosint records i afavorint la solidaritat entre generacions, desenvolupat en col·laboració amb l’Escola de Cicles Formatius ARCO de Barcelona. Aquest projecteva ser seleccionat dins dels 6 finalistes a nivell estatal del concurs generations@schoolemmarcat dins de l’any europeu de l’envelliment actiu i la solidaritat intergeneracional.