ÀMBITS

Persones amb discapacitat

ODS

3 SALUT I BENESTAR 10 REDUCCIÓ DE LES DESIGUALTATS 11 CIUTATS I COMUNITATS SOSTENIBLES 17 ALIANÇA PELS OBJECTIUS

FINANÇAT PER

 

 

 

 

 

 

logo

Casa Meva – Habitatge compartit per a persones amb discapacitat intel·lectual i grans necessitats de suport

Projecte actual

El projecte ‘Mi casa: Una vida en comunidad’ és un pla pilot finançat en part amb els fons de recuperació europeu ‘Next Generation’ i que té com objectiu afavorir la desinstitucionalització o la prevenció de la institucionalització de les persones amb discapacitat. El projecte va ser presentat a la línia d’innovació i pilotatge del ‘Ministerio de Derechos Sociales y Agenda 2030’ per la confederació espanyola ‘Plena Inclusión’. En el projecte hi participen 40 entitats de 7 comunitats autònomes diferents: Canàries, Extremadura, Murcia, Castella la Mancha, Madrid, Aragó i Catalunya. Dincat es qui impulsa el projecta des de Catalunya on hi participen 12 entitats. El projecte te una durada de 3 anys (2022-2024).

L’habitatge compartit de Fundació IPSS (La Caseta), està situat al municipi de Mollet del Vallès i té capacitat per acollir 3 persones amb grans necessitats de suport (institucionalitzades o no) amb suport extens i generalitzat, en habitacions individuals.

L’habitatge dóna a les persones acollides una atenció de qualitat en un espai d’acolliment, convivència, suport i atenció integral i la possibilitat de viure en una llar pròpia en un entorn comunitari, complint els objectius establerts en el seu Pla Interdisciplinari d’Atenció Individualitzada (PIAI); tot això des d’una intervenció especialitzada, flexible, diversificada i adequada a la realitat externa i de la pròpia persona, i articulada amb els recursos de la comunitat i amb els diferents serveis intervinents, per tal d’aconseguir la satisfacció de les persones destinatàries, millorant la seva qualitat de vida i garantint un tracte digne.

Es treballa conjuntament i participa amb escoles i altres centres educatius, entitats i associacions dirigides a l’oci i el lleure, entitats culturals, i altres, per a la realització de diferents activitats, sempre amb l’objectiu de proporcionar un suport integral, dinàmic i obert a les persones que viuen a l’habitatge. Buscant crear espais d’interrelació entre les persones i l’entorn, dinamitzant processos d’interacció social, oferirint la possibilitat d’intercanviar experiències i afavorirint la inclusió de les persones als processos socioculturals del seu entorn.

Pàgina web Mi Casa: una vida en comunidad