ÀMBITS

Persones grans
Infància i famílies

ODS

3 SALUT I BENESTAR 4 EDUCACIÓ DE QUALITAT 10 REDUCCIÓ DE LES DESIGUALTATS

IMPULSAT PER

logo

Compartir per créixer

Projecte realitzat

Projecte intergeneracional iniciat per Fundació IPSS l’any 2012, en el que el Centre de Dia per a persones grans Vallirana 61 ofereix la possibilitat d’una estada temporal a alumnes de secundària dels centres educatius del barri que degut a una sanció han estat expulsats temporalment.

Objectius

  • Facilitar als joves un bon ús del temps que han de passar apartats del centre i la formació en valors a través de la realització d’un servei de voluntariat social i solidari dins del Centre de Dia per a persones grans Vallirana 61.
  • Promoure la responsabilitat social de les persones grans en la construcció de la cohesió social alhora que potenciar les seves habilitats socials i comunicatives, i fomentar la seva autoestima.
  • Oferir a les famílies un espai especialitzat per acollir als menors evitant així possibles conductes de risc, i acompanyar i assessorar els pares en la presa de decisions vers als menors.

Amb projectes com Compartir per créixer el Centre de Dia Vallirana 61 es configura com un espai de convivència saludable on desenvolupar-se des del qual es transmeten valors com l’altruisme, la solidaritat, la gratuïtat, la responsabilitat, la transformació social… que contribueixen a crear un model de persona activa i implicada en la realitat social.