Fundació IPSS es suma a la campanya contra el maltracte a les persones grans a Sant Adrià de Besòs

Campanya de sensibilització per a un bon tracte de la gent gran

L’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs s’ha sumat a la campanya de sensibilització per a un bon tracte de la gent gran, Tracta’m bé, un treball realitzat per l’equip dels Serveis Socials del Consell Comarcal del Solsonès. Per donar a conèixer aquestes situacions aquest equip va escriure uns relats de ficció on es parlen de diferents tipus de maltractaments, Relats amb tracte. Tracta’m Bé.

Aquests relats s’estan publicant a la revista municipal Viure. A més, l’Ajuntament està duent a terme un treball de divulgació a través de treballadors socials, sanitaris, serveis, entitats i policia local.

Fundacion IPSS també s’ha sumat a aquesta campanya de sensibilització des del “Taller de manualitats” vinculat als habitatges tutelats de titularitat municipal. Cada dimarts es llegeixen i comenten aquests relats d’històries quotidianes i de fàcil identificació amb les persones usuàries que hi assisteixen.

D’altra banda, en el marc de la coordinació mensual dels professionals d’ajuda a domicili del Servei d’Atenció Domiciliària de la ciutat, es va convidar a la responsable de l’àmbit de Promoció de la Autonomia i Atenció a la Dependència (PAAD) de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs a fer una xerrada sobre el maltractament a la gent gran, els diferents tipus de maltractament -abús físic, abús psicològic o emocional, abús econòmic o explotació financera, negligència, abandó, vulneració de drets, abús sexual- i els objectius de la campanya -trencar tabús, remoure consciències, i fomentar el valor del respecte i la cura de les persones grans. Es va fer entrega a tots els/les professionals d’un breu resum sobre el maltractament i la seva detecció.